De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Stoofvleespasteitjes

Heb je stoofvlees over? Maak dit verrassende recept voor pasteitjes met stoofvlees en Gorgonzola BOB.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Stoofvleespasteitjes

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Rol één rol quichedeeg uit en steek 12 rondjes uit met een uitsteekring van 10 cm.

  3. Vet een muffinvorm in met wat olie. Bekleed de ingevette vormpjes met de deegrondjes. Bekleed met bakpapier en vul de vormpjes met keramische bakbonen. Bak voor 20 minuten in de oven.

  4. Trek het stoofvlees met twee vorken uit elkaar.

  5. Haal de muffinvorm uit de oven en verwijder het bakpapier. Vul elk vormpje met stoofvlees tot een paar cm onder de rand. Verdeel dan de pittige Gorgonzola BOB over de vormpjes.

  6. Klop het ei los. Smeer de randen van het deeg in met het losgeklopte ei.

  7. Rol de andere rol quichedeeg uit en steek 12 rondjes uit met een uitsteekring van 6 cm. Bedek de gevulde vormpjes en druk de randen stevig dicht.

  8. Smeer de bovenkanten in met losgeklopt ei. Snijd de bovenkant een klein beetje in om stoom te laten ontsnappen. Bak voor 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat even afkoelen voor het serveren.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.