De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoofvlees van de barbecue met dutch oven-brood

Stoofvlees behoort tot onze populairste recepten. Daarom mocht het ook niet ontbreken in BBQStreet. Het allerlekkerst met een zelfgemaakt brood.
30 min voorbereidingstijd
60 min oventijd
180 min wachttijd
Stoofpot van de Barbecue

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

Wist je dat je stoofvlees in een Dutch oven ook op de barbecue kunt bereiden? Het allerlekkerst met een zelfgemaakt brood.

Bereidingswijze

Stoofvlees van de BBQ

  1. Bereid je BBQ voor met een direct en indirect deel.

  2. Maak de kalfssukade goed schoon en snijd eventuele overtollige stukjes van het vlees.

  3. Snijd de sukade in dikke plakken, besmeer met olijfolie en grill boven heet vuur om en om bruin. Haal het vlees van het vuur en snijd in kleine blokjes van ongeveer 4 centimeter.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in de Dutch Oven op de BBQ. Snijd de uien, wortel en prei grof en bak stevig aan in de Dutch Oven totdat ze goudbruin zijn gebakken. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee met de groentes. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg dan het gesneden vlees, 5 el rodewijnazijn en het bockbier toe.Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de laurier, kruidnagels, koekkruiden, rozemarijn en tijm toe. Zet de deksel op de Dutch Oven en laat een 1 uur rustig stoven op de BBQ.

  5. Snijd de tomaten in grote blokjes en voeg toe. Zet de deksel weer op de pan en laat weer 1 uur stoven.

  6. Breek het plakje ontbijtkoek door de stoof om het geheel in te dikken. Halveer de grootste champignons en laat de kleintjes heel. Voeg ze toe aan de stoof en laat 15 minuten meewarmen zonder deksel op de pan. 

  7. Voeg vlak voor het serveren nog 2 eetlepels rodewijnazijn toe.

Zelfgebakken brood

  1. Meng voor het brood de gist met het water en de suiker. Meng in een andere kom het zout door het volkoren bloem. Meng het gistmengsel door de bloem en kneed goed door tot er een stevig brooddeeg ontstaat. Laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Kneed het deeg nogmaals goed door en laat weer 20 minuten rijzen.

  2. Verwarm ondertussen een Dutch Oven indirect voor op een BBQ van 230°C.  Smeer de pan goed in met de boter. Plaats het deeg in de Dutch Oven. Strooi er een beetje bloem overheen en snijd met een vlijmscherp mesje het brood licht in. Laat het brood een uur bakken met de deksel op de pan.

  3. Snijd de top van het brood en hol uit. Serveer de stoof in het brood.

Pesto

  1. Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pureer de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout, knoflook en basilicum met de olie tot pesto. Serveer de pesto naast het brood en het stoofvlees.

Stoofvlees op de bbq

Een barbecue is niet enkel en alleen te gebruiken voor het grillen van spareribs, worsten en hamburgers. De barbecue leent zich ook perfect voor het bereiden van een stoofpotje. Gebruik hiervoor een dutch oven: een gietijzeren pan met een goed afsluitende deksel. 

Verschillende stoofpotjes

Aan de slag met een stoofpot op de barbecue? Hieronder delen we een recept voor stoofvlees. Andere mogelijkheden zijn deze Vlaamse kippenstoof of een Provençaals stoofpotje.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker