De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sticky toffee coffee pudding

 Deze sticky toffee coffee pudding uit Jamie Oliver: Seasons Winter is een gegarandeerde hit tijdens de feestdagen!

30 min voorbereidingstijd
45 min oventijd
Sticky toffee coffee pudding van Jamie Oliver

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

“Dit is een combinatie van sticky toffee pudding (mijn favoriete dessert ter wereld!) en een koffie-walnotencake. Door de pudding in te smeren met de zachte koffiekaramelsaus ontstaat er een subtiel krokant laagje dat de pudding heerlijk luchtig en veerkrachtig houdt. Door het te versieren met de walnoten en saus is dit een episch feestelijk toetje.”

Bereidingswijze

Pudding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tulbandvorm of ovenschaal in en bestuif hem lichtjes met bloem.

  2. Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine met de kaneel en 300 ml kokend water. Rasp de hele nootmuskaat fijn en voeg toe. Laat de dadels 10 minuten weken met de deksel op de keukenmachine en mix dan tot een puree. Stop af en toe om de zijkanten af te schrapen.

  3. Voeg de gehalveerde walnoten toe aan de keukenmachine en mix opnieuw. Voeg beide suikers en de boter toe en klop tot alles gecombineerd is. Terwijl de mixer nog aanstaat, voeg je de eieren toe. Voeg de bloem en een snufje zeezout toe en mix tot alles gecombineerd is. Giet het puddingmengsel in de tulbandvorm of ovenschaal en bak voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Karamelsaus

  1. Als de pudding bijna klaar is, maak je de karamelsaus. Zet een brede steelpan op middelhoog vuur. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Strooi vervolgens de suikers erover.

  2. Zodra de boter gesmolten is, roer je de espresso erdoor. Voeg voorzichtig de rum toe (het kan gaan spetteren) en breng het geheel aan de kook. Voeg de slagroom en gehalveerde walnoten toe. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen, of tot de saus is ingedikt en een mooie diepe gouden kleur heeft.

Sticky toffee coffee pudding maken

  1. Haal de pudding uit de oven. Als je een tulbandvorm gebruikt, draai de cake dan uit op een schotel en bestrijk hem helemaal met de saus. Terwijl de cake afkoelt, zal de saus uitharden tot een delicaat krokant laagje. Als je een ovenschaal gebruikt, prik dan gaatjes in de bovenkant en giet er een derde van de saus over.

  2. Haal de walnoten met een vork uit de saus. Versier de pudding met de walnoten. Serveer met een kannetje van de overgebleven saus en wat slagroom, ijs of custard als je dat lekker vindt.

ENERGIE: 610 kcal
VET: 38,1 g
VERZ. VET: 20 g
EIWIT: 5,6 g
KOOLHYD.: 63,6 g
SUIKER: 47,9 g
VEZELS: 0,8 g
ZOUT: 0,3 g
GEWICHT PORTIE: 127,7 g

Recipe © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2024. Photography: © Jamie Oliver Enterprises Ltd, 2023, by Chris Terry.

Met deze heerlijke recepten til je seizoensgebonden fruit en groente naar een hoger niveau. Perfect voor een feestje!

Jamie Oliver voor het programma Jamie Seasons: Winter

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker