Pudding
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tulbandvorm of ovenschaal in en bestuif hem lichtjes met bloem.
-
Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine met de kaneel en 300 ml kokend water. Rasp de hele nootmuskaat fijn en voeg toe. Laat de dadels 10 minuten weken met de deksel op de keukenmachine en mix dan tot een puree. Stop af en toe om de zijkanten af te schrapen.
-
Voeg de gehalveerde walnoten toe aan de keukenmachine en mix opnieuw. Voeg beide suikers en de boter toe en klop tot alles gecombineerd is. Terwijl de mixer nog aanstaat, voeg je de eieren toe. Voeg de bloem en een snufje zeezout toe en mix tot alles gecombineerd is. Giet het puddingmengsel in de tulbandvorm of ovenschaal en bak voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Karamelsaus
-
Als de pudding bijna klaar is, maak je de karamelsaus. Zet een brede steelpan op middelhoog vuur. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Strooi vervolgens de suikers erover.
-
Zodra de boter gesmolten is, roer je de espresso erdoor. Voeg voorzichtig de rum toe (het kan gaan spetteren) en breng het geheel aan de kook. Voeg de slagroom en gehalveerde walnoten toe. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen, of tot de saus is ingedikt en een mooie diepe gouden kleur heeft.
Sticky toffee coffee pudding maken
-
Haal de pudding uit de oven. Als je een tulbandvorm gebruikt, draai de cake dan uit op een schotel en bestrijk hem helemaal met de saus. Terwijl de cake afkoelt, zal de saus uitharden tot een delicaat krokant laagje. Als je een ovenschaal gebruikt, prik dan gaatjes in de bovenkant en giet er een derde van de saus over.
-
Haal de walnoten met een vork uit de saus. Versier de pudding met de walnoten. Serveer met een kannetje van de overgebleven saus en wat slagroom, ijs of custard als je dat lekker vindt.
0 reacties