Ingredienten

2
Personen

  • 200 g ossenhaas
  • 5 sjalotten
  • 200 ml extra vierge olijfolie
  • 4 artisjokharten uit blik
  • 400 ml crème fraîche
  • 6 takjes tijm
  • 8 blaadjes basilicum
  • 6 rauwe verse coquilles
  • 100 g verse boerenkool
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zeezout
  • gekleurde eetbare bloemen

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Dit gerecht maakte Coco in aflevering 1 van The Chefs' Line Nederland. 

Breng de crème fraîche, tijm, basilicum, 3 gesneden sjalotten, knoflook en laurier aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 20 minuten koken en druk daarna door een zeef.

Snij de artisjokkenbodems in stukken en voeg samen met de crème in de staafmixer. Mix dit tot een geheel. Doe eventueel opnieuw door de zeef of laat het geheel wat grof.

Snij de ossenhaas en 2 sjalotten fijn en breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Meng hier een halve eetlepel crème door. Snij de coquille in dunne plakken. Bak de boerenkool droog in een koekenpan zonder olie. Plaats de serveerring op een bord, doe hier een laagje artisjokkencrème in en daar op een laagje tartaar. Druk het geheel aan zodat de hoogte overal gelijk is. Plaats de coquilles dakpansgewijs op de ossenhaas. Giet een beetje olijfolie over de coquilles en wat bestrooi met wat zout. Maak de tartaar af met een laagje gesneden, gedroogde boerenkool op. Serveer met de eetbare bloemen bovenop de tartare.

Geef je waardering

15
Steak tartare: ossenhaas, coquilles, boerenkool en artisjokkencrème