Stamppot van rode kool

22
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook in een pan met water met het kaneelstokje en een beetje zout aan de kook en kook in circa 10 minuten gaar.

Pel en snipper de ui.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui.

Snijd de rodekool in vieren, verwijder de kern en snijd de rode kool zo fijn mogelijk. Voeg de rodekool toe aan de ui.

Schil en rasp de pastinaak en winterwortel en voeg toe aan de rodekool en bak circa 15 minuten.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn.

Giet de aardappels af en laat uitwasemen. Verwijder het kaneelstokje en verwarm de melk in de pan van de aardappels. Voeg de aardappels toe en stamp fijn met een pureestamper.

Schil en snijd de appels in blokjes.

Voeg de hazelnoten en de appels toe aan de groente en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en meng de aardappelpuree erdoor.

Ingredienten

4
Personen

Stamppot van rodekool

  • 500 g kruimige aardappels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 kleine rode kool
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 95 g hazelnoten
  • 100 ml melk
  • 3 goudrenetten
  • 1 takje peterselie

Extra nodig

  • pureestamper
  • rasp
Geef je waardering
22