De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spruitjessalade met peer en parmaham

Spruitjes gebruiken als sla? Dat kan gewoon! Deze spruitjessalade met peer en parmaham is overheerlijk.

30 min voorbereidingstijd
Spruitjessalade uit Bibi's Bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Deze salade is een moderne twist op de klassieke spruitjes en bewijst dat rauwe spruitjes súperlekker zijn."

Bereidingswijze

Spruitjessalade met peer en parmaham

  1. Snijd de spruiten zo fijn mogelijk, zodat je hele dunne plakjes krijgt. Of gebruik een mandoline of foodprocessor.

  2. Snijd de peer in kwarten en snijd die ook in zo dun mogelijke plakjes.

  3. Doe de spruitjes, peer en cranberry's in een saladeschaal.

  4. Maak een dressing door citroensap, olijfolie en ahornsiroop te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Hussel de dressing met de spruiten en peer door door elkaar.

    Doe dit het liefst met je handen. Hierdoor worden de spruitjes zachter van smaak.

  6. Bak de plakjes parmahamkrokant in een koekenpan. Snijd grof en voeg toe aan de spruitjessalade.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker