- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Boen de aardappels schoon en snijd de aardappels in plakken. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en laat de aardappels uitwasemen op een bordje met keukenpapier.
Spruiten
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruiten in circa 6 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af en bewaar een scheutje kookvocht.
Saus
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem circa 2 minuten. Schenk het water erbij en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng al roerend met een garde aan de kook. Kook circa 4 minuten op laag vuur. Roer de ricotta, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en de pesto erdoor. Kook circa 1 minuut door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Voeg eventueel een scheutje kookvocht van de spruitjes toe.
Spruitenovenschotel met zongedroogde tomaten
- Verdeel de aardappels over een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de spruitjes over de aardappels en schenk de saus eroverheen. Bak de romige spruitenovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
Serveren
- Verdeel de romige spruitenovenschotel met zongedroogde tomaten over borden en strooi de peterselie eroverheen.
0 reacties