Tijdens de kerstdagen pakken wij graag uit. Dit doen we met heerlijk eten, maar ook een prachtig gedekte tafel kan natuurlijk niet ontbreken. Samen met Blokker delen wij speciaal voor inspiratie voor een heerlijk dessert én simpele trucs om je tafel extra feestelijk aan te kleden.

Rudolph van Veen

Feesttafel dekken

Terwijl je dessert in de vriezer aan het opstijven is, heb je meer dan genoeg tijd om je feesttafel te dekken. Doormiddel van een aantal simpele stappen creëer in snel en makkelijk een feestelijke sfeer.

Tafel_6144x4096px.png

Tafelkleed

Begin natuurlijk met een feestelijk tafelkleed. Om het af te maken, kun je ook nog een placemat neerleggen met bijvoorbeeld een rendier. 

Servies

Een mooi servies op tafel doet wonderen. Het mooist is wanneer je borden stapelt. Hoe je dat precies doet, is natuurlijk helemaal afhankelijk van het menu dat je serveert. Gelukkig heeft Blokker genoeg keuze zodat jij je creativiteit helemaal los kan laten. 

Bestek

Naast het mooie servies kan bijbehorend bestek natuurlijk niet ontbreken. Naast klassiek zilver zou je dit jaar kunnen uitpakken en kiezen voor glanzen goud of chic zwart.  

Glazen

Wijn en spijs zijn onze twee favoriete woorden tijdens de decembermaand. Kies voor het complete plaatjes voor een glas voor witte wijn, één voor rode wijn en een water glas. 

Servetten

Ook de servetten dragen bij aan de feestsfeer. Je kan kiezen voor een variant van papier. Dit jaar kan je ook kiezen voor een stoffen variant inclusief servetring. Dat is feestelijker en nét een stukje duurzamer. Win-win!

Kaarsen

In deze donkere dagen zijn alle extra lichtjes welkom. Met het grote assortiment aan kaarsen weet je zeker dat het extra licht en warmte jouw feesttafel helemaal compleet maakt. 

Ingredienten

8
Personen

Speculaas-ijs

  • 4 eidooiers
  • 60 g suiker
  • 2 el melk
  • 1 el speculaaskruiden
  • 325 ml slagroom
  • 15 speculaasjes

Warme kersen

  • 50 g suiker
  • 100 ml rode wijn
  • 250 g kersen, zonder pit (diepvries)
  • 1 tl maïzena
  • 2 el water

Extra nodig

  • mixer
  • cakeblik
  • plasticfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 4 uur en 30 minuten

Stap 1: Speculaas-ijs 
Klop de eidooiers, suiker, melk en de speculaaskruiden au bain-marie luchtig. Klop het mengsel daarna koud en luchtig met de hand of in een keukenmixer. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door het speculaasmengsel.  

Vet het cakeblik in met olie en bekleed met plasticfolie. Schenk een laagje van het ijs in het cakeblik. Verdeel 5 speculaasjes eroverheen en giet er dan weer een laagje ijs over. Herhaal dit tot je 3 laagjes hebt. Eindig met een laagje ijs. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

Stap 2: Warme kersen 
Karamelliseer de suiker. Blus af met de wijn en voeg de kersen toe. Laat het geheel op laag vuur circa 3 minuten zachtjes koken. Meng de maïzena met het water tot een papje en voeg toe aan de kersen. Laat nog even zachtjes doorkoken totdat de saus gebonden is. Garneer eventueel met een takje munt. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

309
Speculaasijs
Speculaasijs