De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Spannende spruitenstamppot

30 MIN
Spannende spruitenstamppot
Bianca Janssen

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Breng de aardappels met de spruitjes in een laagje water met een beetje zout aan de kook en kook ze in circa 20 minuten gaar.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de spekjes in circa 8 minuten krokant. Snijd de abrikozen in stukjes. Voeg de abrikozen en de kerrie toe en bak circa 2 minuten mee.
Giet de aardappels met spruitjes af en stoom ze droog. Stamp fijn met een pureestamper en roer de melk en de boter erdoor. Breng de stamppot op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de spekjes met abrikozen erover. 

spruitjes

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker