Stap 1: pangrattato maken
Maal de boterhammen grof in de keukenmachine samen met de tijm, oregano, wat zout, peper en citroenrasp. Bak 5 minuten in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Pel en pers de knoflook en voeg bij het broodkruim. Bak de knoflook nog twee minuten mee op laag vuur en haal de pan van het vuur. Laat de pangrattato afkoelen.
Stap 2: aubergine grillen
Pel en pers de knoflook en hak de peterselie grof. Snijd de aubergine in parten. Maak een saus door de olijfolie te mengen met het citroensap, de peterselie en de knoflook. Breng op smaak met een flinke snuf zout en versgemalen zwarte peper. Grill de aubergine op de barbecue of op een grillpan. Leg de gegrilde aubergines in de saus en schep om totdat alle parten zijn bedekt met een laagje saus.
Stap 3: pasta koken
Kook de spaghetti gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4: roomsaus maken
Snipper de sjalot fijn en fruit ‘m in een koekenpan. Voeg wat citroenrasp, peper en zout toe. Blus af met wat kookroom. Voeg de gehakte peterselie toe. Roer de spaghetti door de saus.
Stap 5: serveren
Top de spaghetti met de gegrilde aubergine en de pangrattato en bestrooi met wat verse gehakte peterselie en wat zwarte peper.
0 reacties