De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti in romige citroen-auberginesaus met pangrattato

Bij ons staat net als bij veel mensen iedere week een pasta op het menu. In dit recept van Purple Pride speelt de gegrilde aubergine de grote hoofdrol.

20 MIN
Spaghetti in romige citroen- auberginesaus met pangrattato (LS)_0016.jpg

Een recept van

Bij ons staat net als bij veel mensen iedere week een pasta op het menu. In dit recept van Purple Pride speelt de gegrilde aubergine de grote hoofdrol. Wat ons betreft een blijvertje! 

Bereidingswijze

Stap 1: pangrattato maken

Maal de boterhammen grof in de keukenmachine samen met de tijm, oregano, wat zout, peper en citroenrasp. Bak 5 minuten in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Pel en pers de knoflook en voeg bij het broodkruim. Bak de knoflook nog twee minuten mee op laag vuur en haal de pan van het vuur. Laat de pangrattato afkoelen.

Stap 2: aubergine grillen

Pel en pers de knoflook en hak de peterselie grof. Snijd de aubergine in parten. Maak een saus door de olijfolie te mengen met het citroensap, de peterselie en de knoflook. Breng op smaak met een flinke snuf zout en versgemalen zwarte peper. Grill de aubergine op de barbecue of op een grillpan. Leg de gegrilde aubergines in de saus en schep om totdat alle parten zijn bedekt met een laagje saus.

Stap 3: pasta koken

Kook de spaghetti gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4: roomsaus maken
Snipper de sjalot fijn en fruit ‘m in een koekenpan. Voeg wat citroenrasp, peper en zout toe. Blus af met wat kookroom. Voeg de gehakte peterselie toe. Roer de spaghetti door de saus.

Stap 5: serveren

Top de spaghetti met de gegrilde aubergine en de pangrattato en bestrooi met wat verse gehakte peterselie en wat zwarte peper.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker