Dit gerecht maakte Lange Frans in Favourites By.
Tomatensaus
Pel en snipper de ui. Pel en snij of pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snij in stukjes (hoeft niet netjes). Voeg kaneel toe. Verhit de boter met een scheut olijfolie in een (saus)pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten. Snij de tomaten in stukken en voeg ze met de tomatenpuree, gepelde tomaten, gedroogde kruiden, zout en peper toe aan de pan. Draai het vuur laag en laat de saus circa 1 uur zachtjes koken. Pureer de saus glad met de staafmixer.
Gehaktballetjes
Pel en snipper de ui fijn. Doe het gehakt met de gesneden ui, Worcestershiresaus, mosterd, paprikapoeder, gedroogde oregano, basilicum, zout, peper en gedroogde chilipeper in een kom. Pel en pers de knoflook erboven. Meng en kneed goed door elkaar en rol kleine gehaktballetjes. Verhit een klont boter en een scheut olijfolie in een koekenpan of braadpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten mooi bruin. Doe ze vervolgens over in de saus. En laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Knoflookbrood
Verwarm de grillpan. Snij het brood in schuine plakken. Pel en pers de knoflook en wrijf het met een lepel over het brood. Besprenkel of bestrijk het brood met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster het brood in de grillpan.
Salade
Snij de komkommer in plakjes en maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Doe in een apart kommetje.
Spaghetti
Kook de spaghetti al dente in een pan met ruim kokend water met zout. Rasp intussen de kaas. Giet af en meng de spaghetti met 100 g van de kaas door de saus. Schep het gerecht op de borden. Geef er de overige kaas, het gegrilde knoflookbrood en nog een eenvoudige salade bij.
0 reacties