Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti met jumbogarnalen

  • 300 g spaghetti
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sneetje bruin brood
  • 0.5 bosje peterselie
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g jumbogarnalen
  • 300 g spinazie
  • olijfolie om in te bakken
  • olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

• Breng een pan water met een beetje zout aan kook en kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
• Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
• Hak het brood tot grof broodkruim.
• Pluk en hak de peterselie fijn.
• Halveer de cherrytomaten.
• Verwarm een scheutje olie in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit circa 3 minuten op een middelhoog vuur.
• Fruit de knoflook toe en bak nog circa 1 minuut mee.
• Voeg de garnalen toe en bak circa 4 minuten.
• Voeg de spinazie toe en bak nog circa 2 minuten.
• Warm de cherrytomaten de laatste minuut mee en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Meng de spaghetti door het spinazie-garnalenmengsel.
• Verwarm een scheutje olie in een andere (kleine) koekenpan. Voeg het broodkruim en de peterselie toe en bak circa 4 minuten tot het goudbruin en knapperig is.

Serveren
Verdeel de spaghetti over de borden. Bestrooi met het knapperige broodkruim. Giet een klein scheutje olijfolie extra vierge over het gerecht.

Geef je waardering

17
Spaghetti met jumbogarnalen