Spaghetti
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Gehaktballetjes in tomatensaus
- Week het brood in de melk. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.
- Schep het gehakt in een kom en rasp de pecorino erboven. Knijp het brood uit en meng samen met de peterselie, helft van de knoflook en het ei door het gehakt. Als het gehaktmengsel te nat is, paneermeel toevoegen. Breng op smaak met peper
- Snijd de mozzarella in stukjes.
- Rol van het gehakt balletjes ter grootte van een golfbal. Druk met je vinger een gaatje in de gehaktbal, duw er een stukje mozzarella in en rol weer tot een bal.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom goudbruin. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en voeg de resterende knoflook en passata toe en verwarm circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog circa 5 minuten pruttelen.
Caprese
- Snijd de mozzarella en tomaten in plakken. Pluk de takjes basilicum
- Verdeel de plakjes tomaat op een bord. Leg hier de plakken mozzarella en de blaadjes basilicum op.
- Besprenkel met een beetje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.
0 reacties