De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Week het brood in de melk. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.
Schep het gehakt in een kom en rasp de pecorino erboven. Knijp het brood uit en meng samen met de peterselie, helft van de knoflook en het ei door het gehakt. Als het gehaktmengsel te nat is, paneermeel toevoegen. Breng op smaak met peper
Snijd de mozzarella in stukjes.

30 min kooktijd
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Spaghetti

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gehaktballetjes in tomatensaus

  • Week het brood in de melk. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.
  • Schep het gehakt in een kom en rasp de pecorino erboven. Knijp het brood uit en meng samen met de peterselie, helft van de knoflook en het ei door het gehakt. Als het gehaktmengsel te nat is, paneermeel toevoegen. Breng op smaak met peper
  • Snijd de mozzarella in stukjes.
  • Rol van het gehakt balletjes ter grootte van een golfbal. Druk met je vinger een gaatje in de gehaktbal, duw er een stukje mozzarella in en rol weer tot een bal.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom goudbruin. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en voeg de resterende knoflook en passata toe en verwarm circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog circa 5 minuten pruttelen.

Caprese

  • Snijd de mozzarella en tomaten in plakken. Pluk de takjes basilicum
  • Verdeel de plakjes tomaat op een bord. Leg hier de plakken mozzarella en de blaadjes basilicum op.
  • Besprenkel met een beetje olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker