De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti aglio olio

Soms heb je teveel spaghetti gemaakt. Gooi het dan niet weg, want je kan er nog een heel simpel pastagrecht van maken, namelijk: spaghetti aglio olio.

10 min kooktijd
Spaghetti aglio olio

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de peper fijn (verwijder indien gewenst de zaadlijsten). Pel en snijd de knoflook. Pluk en snijd de peterselie fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de peper en knoflook circa 2 minuten. Voeg de spaghetti en peterselie toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout.

Smaakt naar meer? Dit zijn onze lekkerste spaghetti-recepten! >

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker