Southern Peach Pie

9
Makkelijk

Bereidingswijze

75 minuten totale tijd

Piedeeg
Meng de bloem, bakpoeder en het zout. Maak een kuiltje in bloem en meng daarin de boter, roomkaas, water en de azijn. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Meng de suiker, lichte basterdsuiker, bloem en het kaneelpoeder. Snijd de perziken in parten en meng ze met het suikermengsel. Rol het piedeeg dun uit en bekleed de vorm met het deeg. Prik het deeg in met een vork en verdeel het perzikenmengsel over het deeg.

Topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop het eiwit los. Meng het eiwit met de pecannoten, amandelen en de suiker. Verdeel de topping over de perziken. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Piedeeg

  • 285 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 170 g roomboter
  • 150 g roomkaas
  • 3 el koud water
  • 2 el azijn

Vulling

  • 50 g suiker
  • 45 g lichte basterdsuiker
  • 2 el bloem
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 10 halve perziken uit blik

Topping

  • 1 eiwit
  • 120 g pacannoten
  • 150 g blanke amandelen
  • 80 g suiker

Extra nodig

  • 1 stenen taartvorm
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
9