Waarom maar één soesje nemen als je ook deze toren kan eten? Dat is pas een verwennerij 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

30
Porties

Soezen

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 4 eieren

Vulling

  • 300 ml slagroom
  • 30 g suiker
  • 1 vanillestokje

Karamel

  • 120 g suiker

Benodigdheden:

  • spuitzak met glad spuitmondje nummer 8

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Soezen 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 210 ºC.  Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem met een houten spatel tot er een bal ontstaat.  Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt. 

Stap 2: 
Haal dan de pan van het vuur en meng de eieren stuk voor stuk door het beslag met een garde. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige helemaal is opgenomen.  

Stap 3: 
Doe het beslag in spuitzak en spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd ruimte ertussen want ze zetten uit. Bak de soezen in circa 20 minuten goudbruin en laat daarna helemaal afkoelen. 

Vulling 
Klop de slagroom met de suiker lobbig. Snijd het vanillestokje over de helft open en schraap het merg eruit en voeg toe aan de slagroom. Vul een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Prik een gaatje onderin een soes en vul tot je een beetje weerstand voelt. Herhaal tot alle soezen zijn gevuld.  

Karamel en serveren 

Stap 1: 
Karamelliseer de suiker in een pan. Probeer zo min mogelijk te roeren en zet het fornuis uit wanneer de karamel een goudbruine kleur heeft.  

Stap 2: 
Dip de soesjes in de karamel en bouw er een toren van. Drizzle als laatst met een vork de karamel over de toren.  

Tip van Miljuschka: 
Mocht je karamel hard geworden zijn dan kan je altijd nieuwe suiker karamelliseren.  

Geef je waardering

8
SOEZENTOREN
SOEZENTOREN