De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

soerabaja cupcake

Laat je verrassen door deze heerlijke hartige cupcakes geïnspireerd door Soerabaja!

25 min voorbereidingstijd
10 min kooktijd
Soerabaja cupcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Atjar
Breng in een pan de azijn met de kurkuma en de suiker aan de kook. Snijd de witte kool heel fijn en voeg samen met de geraspte wortel toe aan de azijn. Zet het vuur uit en laat de groente minimaal 10 minuten marineren. Maak de sperzieboontjes schoon. Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer de sperzieboontjes. Laat afkoelen in koud water en snijd de boontjes in kleine stukjes. Giet de kool en wortel af. Meng de sperziebonen door de groente.

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de bloem met de bakpoeder. Hak de pinda’s en pel en prak de banaan. Meng in een andere kom het kippengehakt met de eieren, zout, melk, zonnebloemolie, pindakaas, sambal, suiker, knoflook, pinda’s en de banaan. Meng beide mengsels door elkaar met een spatel. Zet de vormpjes in de cupcaketray en vul ze driekwart met het beslag. Bak de cakejes circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Pluk en hak de blaadjes peterselie. Verdeel de atjar en de geraspte kaas over de cupcakes. Bestrooi met de gehakte peterselie.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker