De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sodabrood met gruyère en ui

Het ideale aperitiefhapje met een lekker drankje. Dit hapje is daarbij ook simpel om te maken. 

40 min voorbereidingstijd
SODABREAD MET GUERE 2.jpg

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Het ideale aperitiefhapje met een lekker drankje. Dit hapje is daarbij ook simpel om te maken. 

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 220˚C.

2) Doe het bloem, baking soda en zout in een ruime kom en meng dit even door elkaar met een lepel. Giet de karnemelk erbij en zorg dat het goed gemengd is met de bloem. Gebruik hiervoor een spatel, een pollepel of je handen. Het deeg is wat klonterig maar dat hoort zo te zijn.

3) Voeg nu de oude kaas blokjes en de gesnipperde ui toe aan het deeg. Werk het er doorheen met je handen. Bestuif een aanrechtblad met een beetje bloem en stort hierop de bal deeg uit. Vorm er een mooie bol van.

4) Druk de blokjes Gruyère kaas aan de bovenkant in de deegbol. Leg vervolgens het brood op een bakplaat (met bakpapier) en bak het in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat het brood volledig afkoelen voor je het aansnijdt.

Tip van Miljuschka
Checken of het gaar is? Klop op de onderkant van het brood. Als het hol klinkt dan is-ie goed!

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker