Het ideale aperitiefhapje met een lekker drankje. Dit hapje is daarbij ook simpel om te maken. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

15
Porties

Ingrediënten

  • 375 g tarwebloem of volkorenmeel
  • 6 g fijn keukenzout
  • 6 g baking soda
  • 370 g karnemelk
  • 100 g oude kaas
  • 30 g vijgazijn
  • 1 (rode) ui
  • 100 g Gruyère

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 220˚C. Neem een ruime kom en meng hierin de bloem, het zout en baking soda. Meng dit met een garde even door elkaar. Voeg nu de karnemelk toe en meng het met een spatel of met je handen door elkaar. Voeg dan het amandelmeel toe. Het deeg is wat klonterig. Dit hoort zo. 

Stap 2: 
Mix de oude kaas in blokjes en snijd de rode ui fijn. Mix door het deeg. Bestuif nu een werkblad met wat bloem. Stort het deeg erop uit en maak er een bal van. Rol het goed door de bloem.  

Stap 3: 
Snijd de gruyerekaas in blokjes van 3 bij 3 cm. Druk de blokjes kaas in de bovenkant van de bol deeg. Leg het brood op de bakplaat en bak het in de oven in 20-25 minuten gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen. Serveer op een robuuste houten plank. 

Tip van Miljuschka: 
Checken of het gaar is? Klop op de onderkant van het brood. Als het hol klinkt dan is-ie goed! 

Geef je waardering

16
SODABREAD MET GUERE 2.jpg
SODABREAD MET GUERE.jpg