1) Verwarm de oven voor op 220˚C.
2) Doe het bloem, baking soda en zout in een ruime kom en meng dit even door elkaar met een lepel. Giet de karnemelk erbij en zorg dat het goed gemengd is met de bloem. Gebruik hiervoor een spatel, een pollepel of je handen. Het deeg is wat klonterig maar dat hoort zo te zijn.
3) Voeg nu de oude kaas blokjes en de gesnipperde ui toe aan het deeg. Werk het er doorheen met je handen. Bestuif een aanrechtblad met een beetje bloem en stort hierop de bal deeg uit. Vorm er een mooie bol van.
4) Druk de blokjes Gruyère kaas aan de bovenkant in de deegbol. Leg vervolgens het brood op een bakplaat (met bakpapier) en bak het in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat het brood volledig afkoelen voor je het aansnijdt.
Tip van Miljuschka
Checken of het gaar is? Klop op de onderkant van het brood. Als het hol klinkt dan is-ie goed!
0 reacties