De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle turkse bulghur pilaf

Een heerlijk eenvoudig gerecht van gekruide bulghur en pilaf met aubergine.

30 min kooktijd
Snelle Turkse bulghur pilaf

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Turkse bulghur pilaf
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit op laag vuur. Voeg de paprikapasta, tomatenpuree, bulghur en een beetje zout toe. Bak op hoog vuur al roerend circa 2 minuten. Voeg het water en een snufje munt toe en zet het vuur laag. Gaar de pilaf, onder af en toe roeren, in circa 15 minuten. Voeg als de pilaf te droog wordt nog een scheutje water toe.

Groente
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi met een beetje zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes in circa 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de dille fijn. Schep de aubergine en dille door de pilaf.

Tip
Je kan een heerlijk menu maken als je dit combineert met de Turkse rode linzensoep en de Turkse baklava.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker