Snelle Turkse bulghur pilaf

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Turkse bulghur pilaf
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit op laag vuur. Voeg de paprikapasta, tomatenpuree, bulghur en een beetje zout toe. Bak op hoog vuur al roerend circa 2 minuten. Voeg het water en een snufje munt toe en zet het vuur laag. Gaar de pilaf, onder af en toe roeren, in circa 15 minuten. Voeg als de pilaf te droog wordt nog een scheutje water toe.

Groente
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi met een beetje zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes in circa 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de dille fijn. Schep de aubergine en dille door de pilaf.

Tip
Je kan een heerlijk menu maken als je dit combineert met de Turkse rode linzensoep en de Turkse baklava.

Ingredienten

4
Personen

Turkse bulghur pilaf

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml milde olijfolie
  • 5 el paprikapasta
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 g grove bulghur
  • 400 ml water
  • gedroogde munt

Groente

  • 2 grote aubergines
  • 1 bos dille
  • olijfolie

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
2