Smikkelpannenkoeken (in 3 varianten)

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Thema: carnaval

Toppings voor de pannenkoeken

Topping 1

Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak de spinazie circa 2 minuten en laat uitlekken op een zeef. Als je dit snel doet verliest de spinazie geen vocht, smaak en vitamines en blijft deze lekker zoet. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Snijd de roomkaas in kleine blokjes en meng door de spinazie.

Topping 2

Schil de wortel en rasp de wortel op de grove rasp. Rasp de paprika op de grove rasp. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Bak de spekblokjes goudbruin. Meng alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Topping 3

Schil de appel en de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de appel en de peer in dunne reepjes. Meng de appel en de peer in een kom. Halveer de limoen en pers het sap van een halve limoen uit boven de kom. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng door het fruit.

Breng een pan met water aan de kook en leg er een bord bovenop. Hier leg je de gebakken pannenkoeken op. Leg een ander bord op de pannenkoeken. Zo blijven ze lekker warm.

Pannenkoeken

Meng de volkorenbloem met het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout. Meng al roerend met een garde beetje bij beetje de melk door de bloem. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.Kluts de eieren in een kom en meng met een garde door het beslag. Smelt een beetje boter in een koekenpan en verdeel het beslag gelijkmatig zodat iedereen uiteindelijk 3 pannenkoeken heeft. Bak ze om en om in circa 4 minuten.
N.B Het pannenkoekenbeslag in het filmpje is een half recept.

Verdeel de toppings over de pannenkoeken en rol ze op. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn.

Aan tafel!

Verdeel de pannenkoeken over borden en zorg dat iedereen de 3 verschillende toppings krijgt. En dan aanvallen maar!

Ingredienten

4
Personen

Topping 1

  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 300 g wilde spinazie
  • 2 blokjes roomkaas

Topping 2

  • 1 wortel
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 tomaten
  • 125 g spekblokjes

Topping 3

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 limoen
  • 1 gerookte kipfilet

Pannenkoeken

  • 300 g volkorenbloem
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 600 ml melk
  • 6 eieren
  • boter

Klaar zetten

  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • grote pan
  • zeef
  • dunschiller
  • grove rasp
  • 5 kommen
  • pan
  • 2 grote borden
  • garde
  • koekenpan
  • spatel
Geef je waardering
14