De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

smen

45 min kooktijd
Smen

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Laat de boter met de kruiden en eventueel het kaneelstokje, in een pan op laag vuur, smelten en laat circa 30 minuten trekken. Schep de eiwitten aan de oppervlakte weg. Schenk de boter langzaam door een zeef. Schenk de gesmolten boter in een schone pot (uitgekookt of uit de vaatwasser), voeg het zeezout toe, sluit goed af en zet gedurende 3 weken koel en donker weg.

Tip: er is nog een manier om smen te maken. Kneed de boter met je handen met de kruiden, een paar lepels koud water en 1 eetlepel grof zeezout. Schep de boter daarna in een schone pot en zet koel en donker weg. Laat hem een paar weken rijpen. Verwijder na circa een week de takjes kruiden uit de boter.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker