Slanke Eton mess

6
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Verwarm je oven voor op 100 graden. Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn en dat je kom én mixer heel schoon en vetvrij zijn. Klop de eiwitten stijf met een (hand)mixer. Voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je door klopt, tot het mengsel stijf is en je het boven je hoofd kunt houden zonder dat het uit de kom valt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en lepel hierop hoopjes van de meringue en druk ze een beetje plat. Hoe hoger de hoopjes, hoe langer ze moeten bakken. Zet de bakplaat minimaal 2 uur op 100 graden in de oven. De meringue moet er droog en bros uit komen.

Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren. Snijd de munt in ragfijne reepjes. Meng de aardbeien samen met de frambozen, de fijngesneden munt en de suiker en zet 30 minuten opzij, om te laten marineren.

Breek de meringues in stukjes. Maak in vier glazen (bijvoorbeeld wijnglazen of cocktailglazen) laagjes van de yoghurt, het fruit en de stukken meringue.

Ingredienten

4
Personen

Voor de eton mess

  • 4 eiwitten (op kamertemperatuur)
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 250 g aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 1 bosje verse munt
  • 2 el kristalsuiker
  • 400 ml magere yoghurt
Geef je waardering
6