De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Slanke Eton mess

Verwarm je oven voor op 100 graden. Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn en dat je kom én mixer heel schoon en vetvrij zijn. Klop de eiwitten stijf met een (hand)mixer. Voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je door klopt, tot het mengsel stijf is en je het boven je hoofd kunt houden zonder dat het uit de kom valt.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Slanke Eton mess

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 100 graden. Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn en dat je kom én mixer heel schoon en vetvrij zijn. Klop de eiwitten stijf met een (hand)mixer. Voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je door klopt, tot het mengsel stijf is en je het boven je hoofd kunt houden zonder dat het uit de kom valt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en lepel hierop hoopjes van de meringue en druk ze een beetje plat. Hoe hoger de hoopjes, hoe langer ze moeten bakken. Zet de bakplaat minimaal 2 uur op 100 graden in de oven. De meringue moet er droog en bros uit komen.

Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren. Snijd de munt in ragfijne reepjes. Meng de aardbeien samen met de frambozen, de fijngesneden munt en de suiker en zet 30 minuten opzij, om te laten marineren.

Breek de meringues in stukjes. Maak in vier glazen (bijvoorbeeld wijnglazen of cocktailglazen) laagjes van de yoghurt, het fruit en de stukken meringue.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.