De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sinaasappel-ijscake met vanillesabayon

Vijzel de kardemom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng een vijfde van het sinaasappelsap aan de kook met de kardemom en het vanillemerg. Laat op laag vuur circa 10 minuten trekken.

210 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sinaasappel-ijscake met vanillesabayon

Bereidingswijze

IJscake
Vijzel de kardemom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng een vijfde van het sinaasappelsap aan de kook met de kardemom en het vanillemerg. Laat op laag vuur circa 10 minuten trekken. Koel de rest van het sinaasappelsap in de vriezer zonder het sinaasappelsap te bevriezen.

Week de gelatine in koud water. Zeef het sinaasappel-kardemommengsel, los de gelatine erin op en laat het afkoelen. Mix het mengsel met een mixer en schenk heel langzaam de koude sinaasappelsap erbij. Klop in circa 10-30 minuten schuimig. Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep het schuim erin. Laat in circa 3 uur bevriezen.

Vanillesabayon
Splits de eieren. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het vanillemerg, suiker en de wijn door de eidooiers. Klop de eidooiers met een garde au bain marie luchtig. Klop de sabayon met een mixer koud. Klop de room tot yoghurt dikte en spatel de room door de afgekoelde sabayon.

Maak het fruit schoon en verwijder de ijscake uit het blik. Verwarm een mes met warm water, snijd de cake in plakken en verdeel over de borden met het fruit. Lepel de sabayon erover en garneer met munt.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.