IJscake
Vijzel de kardemom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng een vijfde van het sinaasappelsap aan de kook met de kardemom en het vanillemerg. Laat op laag vuur circa 10 minuten trekken. Koel de rest van het sinaasappelsap in de vriezer zonder het sinaasappelsap te bevriezen.
Week de gelatine in koud water. Zeef het sinaasappel-kardemommengsel, los de gelatine erin op en laat het afkoelen. Mix het mengsel met een mixer en schenk heel langzaam de koude sinaasappelsap erbij. Klop in circa 10-30 minuten schuimig. Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep het schuim erin. Laat in circa 3 uur bevriezen.
Vanillesabayon
Splits de eieren. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het vanillemerg, suiker en de wijn door de eidooiers. Klop de eidooiers met een garde au bain marie luchtig. Klop de sabayon met een mixer koud. Klop de room tot yoghurt dikte en spatel de room door de afgekoelde sabayon.
Maak het fruit schoon en verwijder de ijscake uit het blik. Verwarm een mes met warm water, snijd de cake in plakken en verdeel over de borden met het fruit. Lepel de sabayon erover en garneer met munt.
0 reacties