De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sikarni met mango-panna cotta

Leg een schone theedoek op een bolzeef en schenk de yoghurt erin. Hang de yoghurt gedurende 1 nacht uit tot hangop. Breng de melk met suiker, saffraan en kardemom aan de kook. Laat circa 3 minuten trekken, laat afkoelen en schenk door een fijne zeef.

20 MIN
Sikarni met mango-panna cotta

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Sikarni
Leg een schone theedoek op een bolzeef en schenk de yoghurt erin. Hang de yoghurt gedurende 1 nacht uit tot hangop. Breng de melk met suiker, saffraan en kardemom aan de kook. Laat circa 3 minuten trekken, laat afkoelen en schenk door een fijne zeef. Meng de melk door de hangop en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer de hangop in kleine glazen en hak de pistachenoten fijn.

Mango-panna cotta
Week de gelatine en breng de room aan de kook. Roer de gelatine door de room en voeg de mangopuree toe. Schenk de compositie in vormpjes en laat ze stollen in de koelkast. Haal de panna cotta uit de vormpjes en garneer met tropisch fruit en serveer met de sikarni.

Chocoladedecoratie
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Leg de tegel in de vriezer. Vouw van bakpapier een cornetje en schep de chocolade erin. Haal de tegel uit de vriezer, knip het puntje van het cornetje en spuit snel de gewenste decoratie op de tegel. Haal de bevroren chocolade vlak voor het serveren met een paletmes van de tegel. Garneer het dessert met de chocolade en de pistachenoten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker