Sikarni met mango-panna cotta

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Sikarni
Leg een schone theedoek op een bolzeef en schenk de yoghurt erin. Hang de yoghurt gedurende 1 nacht uit tot hangop. Breng de melk met suiker, saffraan en kardemom aan de kook. Laat circa 3 minuten trekken, laat afkoelen en schenk door een fijne zeef. Meng de melk door de hangop en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer de hangop in kleine glazen en hak de pistachenoten fijn.

Mango-panna cotta
Week de gelatine en breng de room aan de kook. Roer de gelatine door de room en voeg de mangopuree toe. Schenk de compositie in vormpjes en laat ze stollen in de koelkast. Haal de panna cotta uit de vormpjes en garneer met tropisch fruit en serveer met de sikarni.

Chocoladedecoratie
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Leg de tegel in de vriezer. Vouw van bakpapier een cornetje en schep de chocolade erin. Haal de tegel uit de vriezer, knip het puntje van het cornetje en spuit snel de gewenste decoratie op de tegel. Haal de bevroren chocolade vlak voor het serveren met een paletmes van de tegel. Garneer het dessert met de chocolade en de pistachenoten.

Ingredienten

4
Personen

Sikarni

  • 1 yoghurt
  • 200 ml melk
  • 100 g suiker
  • 5 draadjes saffraan
  • 0.5 tl kardemom peulen
  • versgemalen zwarte peper
  • nootmuskaatpoeder
  • 200 g pistachenoten

Mango-panna cotta

  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 ml room
  • 200 ml mangopuree

Chocoladedecoratie

  • 200 g witte chocolade

Extra nodig

  • theedoek
  • 1 marmeren of granieten tegel
  • bakpoeder
Geef je waardering
3