Tortilla
-
Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat 30 minuten rusten.
-
Verdeel het tortilladeeg in 8 stukjes en rol uit tot een ronde dunne plak.
-
Bak de tortilla in een droge koekenpan 2-3 munten per kant.
-
Bewaar de tortilla's tussen een theedoek tot je ze serveert.
Short rib stoof
-
Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de chilipeper in stukjes
-
Braad de runderribben kort aan in een scheutje olijfolie en haal ze uit de pan.
-
Fruit in dezelfde pan de uien, knoflook en chilipeper voor enkele minuten.
-
Voeg de tomaten uit blik, tomatenpuree en de kruiden toe aan de pan. Meng kort door.
-
Doe de runderrib terug in de pan en stoof op laag vuur voor 3 tot 4 uur (of in een oven op 150 °C).
-
Haal de ribben uit de saus en laat de saus volledig in koken.
-
Pluk het vlees en serveer met de tortilla's.
Ananas-salsa
-
Snipper de ui, hak de rode peper en de munt fijn.
-
Rooster de ananas in een hete oven of op een bbq. Laat afkoelen en snijd in fijne blokjes.
-
Meng de ananas met de ui en rode peper, tabasco en wat rasp en sap van een limoen.
-
Voeg het komijnpoeder toe samen met de verse munt en de honing. Meng goed door elkaar.
-
Laat minimaal 30 minuten rusten om de smaken in de salsa te laten trekken.
Chimichurri
-
Hak de peterselie, bieslook en munt fijn. Hak ook de knoflook en de rode peper fijn.
-
Meng de verse kruiden met de knoflook, rode peper, oregano en rode-wijnazijn door elkaar.
-
Voeg het citroensap en de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer bij de tortilla’s.
0 reacties