De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Short rib stoof met verse tortilla

Dit recept voor short rib stoof met verse tortilla's is comfortfood op zijn best. Langzaam gegaarde runderribben, frisse ananas-salsa en kruidige chimichurri maken dit gerecht vol van smaak en perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie!

60 min. voorbereidingstijd
180 min. oventijd
30 min. wachttijd
Direct naar recept
Short rib stoof recept met verse tortilla

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Serveer met guacamole of extra verse koriander voor een Mexicaanse twist."

Bereidingswijze

Tortilla

  1. Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat 30 minuten rusten.  

  2. Verdeel het tortilladeeg in 8 stukjes en rol uit tot een ronde dunne plak.  

  3. Bak de tortilla in een droge koekenpan 2-3 munten per kant. 

  4. Bewaar de tortilla's tussen een theedoek tot je ze serveert. 

Short rib stoof

  1. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de chilipeper in stukjes 

  2. Braad de runderribben kort aan in een scheutje olijfolie en haal ze uit de pan. 

  3. Fruit in dezelfde pan de uien, knoflook en chilipeper voor enkele minuten.  

  4. Voeg de tomaten uit blik, tomatenpuree en de kruiden toe aan de pan. Meng kort door. 

  5. Doe de runderrib terug in de pan en stoof op laag vuur voor 3 tot 4 uur (of in een oven op 150 °C).

  6. Haal de ribben uit de saus en laat de saus volledig in koken.  

  7. Pluk het vlees en serveer met de tortilla's.

Ananas-salsa

  1. Snipper de ui, hak de rode peper en de munt fijn. 

  2. Rooster de ananas in een hete oven of op een bbq. Laat afkoelen en snijd in fijne blokjes. 

  3. Meng de ananas met de ui en rode peper, tabasco en wat rasp en sap van een limoen.  

  4. Voeg het komijnpoeder toe samen met de verse munt en de honing. Meng goed door elkaar. 

  5. Laat minimaal 30 minuten rusten om de smaken in de salsa te laten trekken. 

Chimichurri

  1. Hak de peterselie, bieslook en munt fijn. Hak ook de knoflook en de rode peper fijn.

  2. Meng de verse kruiden met de knoflook, rode peper, oregano en rode-wijnazijn door elkaar. 

  3. Voeg het citroensap en de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. 

  4. Serveer bij de tortilla’s. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.