De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Shakshuka met feta

Begin je dag goed met dit heerlijke shakshuka recept met feta! Perfect als brunch of lichte avondmaaltijd en ideaal om indruk te maken zonder uren in de keuken te staan. 

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Shakshuka met feta

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Garneer met verse koriander of peterselie voor een frisse touch!"

Bereidingswijze

Shakshuka met feta

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd ook de bieslook en peterselie fijn. Snijd de tomaten en paprika in blokjes en de rode peper in stukjes. 

  2. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg daarna de tomaten en paprika toe. Bak voor enkele minuten. 

  3. Voeg de rode peper, komijn- en paprikapoeder toe. Doe de deksel op de pan en stoof voor 5 minuten. 

  4. Voeg het citroensap toe samen met de peterselie en breng de saus op smaak met peper en zout.  

  5. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek de eieren boven de kuiltjes. Laat voor 8-10 minuten op laag vuur stoven tot het eiwit gestold is. 

  6. Brokkel de feta boven de shakshuka en garneer met de fijngesneden bieslook. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.