De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sateh babi

Dit wil je proeven. Deze sateh babi van Oma Reen is gemarineerd in een lekker kruidenmengsel wat leidt tot een ware smaakexplosie. Eet het samen met zelfgemaakte pindasaus en je gerecht is helemaal compleet.

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
sateh

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Dit wil je proeven. Deze sateh babi van Oma Reen is gemarineerd in een lekker kruidenmengsel wat leidt tot een ware smaakexplosie. Eet het samen met zelfgemaakte pindasaus en je gerecht is helemaal compleet.

Bereidingswijze

Sateh 

Stap 1: 
Pel de knoflook en rasp deze. Meng de knoflook, djahe, laos, ketoembar, djinten, ketjap medja en sap van een halve citroen in een ruime kom.  

Stap 2: 
Snijd de schouderkarbonade van het bot en daarna in kleine stukjes. Meng het vlees door de marinade en laat dit minimaal een uur marineren in de koelkast.  

Pindasaus 

Stap 1: 
Verwarm een koekenpan. Bak de pinda’s in 1 eetlepel zonnebloemolie goudbruin. Schep ze daarna in een kommetje om af te koelen. 

Stap 2: 
Pel en snijd de sjalotten in grove stukken. Schil het stuk djahe en laos. Pel de knoflooktenen en snijd de rode peper in kleine stukjes. Hak de sjalotten, djahe, laos, knoflook en rode peper in een foodprocessor fijn. Maak de kom leeg en hak daarna de pinda’s fijn in de foodprocessor.  

Stap 3: 
Fruit het fijngehakte sjalotmengsel in een halve eetlepel zonnebloemolie glazig. Voeg daarna de gemalen pinda’s, trassi en de overige ingrediënten toe. Kneus de djeroek poeroet voor je ze toevoegt. Voeg wat water toe en roer de saus tot de juiste dikte ontstaat. Verwarm de saus nog kort door om de smaken goed vrij te krijgen. Blijf roeren. Haal dan de saus van het vuur. 

Sateh grillen 
Rijg het gemarineerde vlees aan de satéstokjes. Verwarm de grillpan voor óf steek de BBQ aan. Grill de sateh rondom in ongeveer 7 min. gaar. Draai de stokjes regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen en niet te donker worden. Serveer de gegrilde sateh met de pindasaus. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.