Saté kambing op serehstengel met ketjapsaus

22
Gemiddeld
Saté kambing op serehstengel met ketjapsaus

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Uma in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland. 

Marinade saté

Pel de knoflook. Was de gember, hak in grove stukken en maal heel fijn met de knoflook. Voeg ketoembar, olie en ketjap toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Snij het vlees in kleine blokjes en marineer minimaal 15 minuten. Maak intussen de saus en atjar. Rijg het vlees aan de serehstengels en grill de saté mooi rosé.

Saus voor saté kambing

Pel de knoflook en ui. Hak de knoflook, ui en peper grof en bak ze in een beetje olie in een pannetje. Maal dit mengsel fijn in de keukenmachine, samen met de sambal oelek, zout, peper en suiker. Doe dit in een bekken of kom. Maal 250 g gebakken uitjes apart fijn en voeg ze toe. Snij de citroen in parten, knijp het sap eruit en voeg ze samen met het sap bij het mengsel. Voeg de ketjap toe en roer goed door.

Atjar

Haal het zaad uit de komkommer en snij de komkommer in stukjes. Pel en snij de ui in mooie halve ringen. Snij de paprika in de lengte door en verwijder het zaad. Snijd in mooie stukjes. Meng alle groenten en breng het in balans (zoet/zuur) met azijn, suiker en zout.

Ingredienten

2
Personen

Marinade saté

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g gemberwortel
  • 2 el ketoembar
  • 100 ml sojaolie
  • 100 ml ketjap
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • 120 g geitenhaas
  • 3 stengels sereh

Saus saté kambing

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g ui
  • 1 rode peper
  • 1 scheutje sojaolie
  • 1 tl sambal oelek
  • zout en peper
  • 250 g suiker
  • 250 g gebakken uitjes
  • 1 citroen
  • 500 ml ketjap manis

Atjar

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 scheutje 80% azijn
  • 1 tl suiker
  • 1 snuf zout
Geef je waardering
22