De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saté kambing op serehstengel met ketjapsaus

Deze heerlijke saté kambing serveer je met zelfgemaakte saus en lekkere frisse atjar.

Saté kambing op serehstengel met ketjapsaus

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Uma in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland. 

Marinade saté

Pel de knoflook. Was de gember, hak in grove stukken en maal heel fijn met de knoflook. Voeg ketoembar, olie en ketjap toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Snij het vlees in kleine blokjes en marineer minimaal 15 minuten. Maak intussen de saus en atjar. Rijg het vlees aan de serehstengels en grill de saté mooi rosé.

Saus voor saté kambing

Pel de knoflook en ui. Hak de knoflook, ui en peper grof en bak ze in een beetje olie in een pannetje. Maal dit mengsel fijn in de keukenmachine, samen met de sambal oelek, zout, peper en suiker. Doe dit in een bekken of kom. Maal 250 g gebakken uitjes apart fijn en voeg ze toe. Snij de citroen in parten, knijp het sap eruit en voeg ze samen met het sap bij het mengsel. Voeg de ketjap toe en roer goed door.

Atjar

Haal het zaad uit de komkommer en snij de komkommer in stukjes. Pel en snij de ui in mooie halve ringen. Snij de paprika in de lengte door en verwijder het zaad. Snijd in mooie stukjes. Meng alle groenten en breng het in balans (zoet/zuur) met azijn, suiker en zout.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker