Saté Kambing met sambal goreng bloemkool

5
Makkelijk

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd

Saté Kambing

Week de satéstokjes circa 2 uur in ruim water.
Snijd het geitenvlees in kleine blokjes van circa 3 bij 3 centimeter.
Pel en hak de knoflook. Vijzel de korianderkorrels. Meng voor de marinade de ketjap met het sap van de limoen, de knoflook, koriander en het komijnpoeder.
Voeg het geitenvlees toe en marineer minstens 3 uur.

Verhit een grill of grillpan. Rijg het geitenvlees aan de satéstokjes en gril de saté goudbruin en gaar.

Sambalketjap-komijn

Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Hak de rawit fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook, rawit en komijnpoeder. Blus af met de ketjap. Breng op smaak met de sambal.

Snelle sambal goreng bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes. Blancheer de bloemkool in een pan met kokend water en giet de bloemkool af.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de bloemkool en sambal badjak toe en bak circa 4 minuten mee.

Serveer de sambalketjap-komijn bij de saté kambing.

TIP

Serveer met witte rijst.

Ingredienten

4
Personen

Saté Kambing

  • 600 g geitenvlees
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl korianderkorrels
  • 200 ml ketjap manis
  • 1 limoen
  • 1 tl komijnpoeder

Sambalketjap-komijn

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rawit
  • zonnebloemolie
  • 1 mespuntje djinten (komijnpoeder)
  • 150 ml ketjap manis
  • sambal naar smaak

Snelle sambal goreng bloemkool

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 2 el sambal badjak

Extra nodig

  • grill
  • 10 satéstokjes
Geef je waardering
5