De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Saté Kambing met sambal goreng bloemkool

​​​​​​​Week de satéstokjes circa 2 uur in ruim water. Snijd het geitenvlees in kleine blokjes van circa 3 bij 3 centimeter. Pel en hak de knoflook. Vijzel de korianderkorrels. Meng voor de marinade de ketjap met het sap van de limoen, de knoflook, koriander en het komijnpoeder.
180 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Saté Kambing met sambal goreng bloemkool

Bereidingswijze

Saté Kambing

Week de satéstokjes circa 2 uur in ruim water.
Snijd het geitenvlees in kleine blokjes van circa 3 bij 3 centimeter.
Pel en hak de knoflook. Vijzel de korianderkorrels. Meng voor de marinade de ketjap met het sap van de limoen, de knoflook, koriander en het komijnpoeder.
Voeg het geitenvlees toe en marineer minstens 3 uur.

Verhit een grill of grillpan. Rijg het geitenvlees aan de satéstokjes en gril de saté goudbruin en gaar.

Sambalketjap-komijn

Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Hak de rawit fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook, rawit en komijnpoeder. Blus af met de ketjap. Breng op smaak met de sambal.

Snelle sambal goreng bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes. Blancheer de bloemkool in een pan met kokend water en giet de bloemkool af.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de bloemkool en sambal badjak toe en bak circa 4 minuten mee.

Serveer de sambalketjap-komijn bij de saté kambing.

TIP

Serveer met witte rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.