Saté babi met gado gado en pindasaus
-
Marineer de blokjes speklappen en schouderkarbonade in een mengsel van 4 tenen knoflook, korianderkorrels, zonnebloemolie, ketjap manis, bruine suiker en citroensap. Laat dit het liefst een nacht marineren in de koelkast. Rijg het vlees na het marineren aan satéprikkers, let erop dat de prikkers in de airfryer moeten passen.
-
Pureer de pinda’s in de keukenmachine. Fruit de 2 teentjes knoflook en sjalotten in een scheut zonnebloemolie. Voeg hieraan de pindapasta, sambal oelek, zoute sojasaus en bruine suiker toe. Schenk er een scheut water bij tot het een dikke vloeibare saus is, laat dit zo’n 3 minuten zachtjes doorkoken.
-
Om de gado gado salade te maken snijd je de eieren en alle groenten in plakjes of reepjes en leg je deze mooi op een schaal neer.
-
Gaar de saté in 10 minuten op 170 graden in de Airfryer. Draai ze tussendoor een keertje om.
-
Serveer de gado gado salade met daarop taugé, pindasaus en tuinkers. En daarbij de saté en kroepoek.
0 reacties