De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sashimi-kom

Probeer eens iets anders, de sashimi-kom is makkelijk en lekker!

30 min kooktijd
Sashimi-kom

Een recept van

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in de rijstkoker. Laat de rijst tot lauwwarm afkoelen in een ruime kom. 

Sojabonen

Kook de sojabonen in ruim kokend water circa 5 minuten tot de peulen open gaan. Spoel ze koud met water en besprenkel met zout.

Topping

Meng voor de marinade de sojasaus, mirin en een beetje wasabi. Snijd de tonijn, zalm en paling in gelijke delen en marineer samen met de coquilles circa 5 minuten in de marinade. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in partjes. 

Serveren

Schep de rijst in kommen en verdeel de gemarineerde vis over de rijst. Leg er twee partjes avocado en een klein beetje wasabi op. Serveer de sojabonen ernaast.

Dit is een recept van Masayuki Tajima

Vier smaakmakers die de Japanse keuken kenmerken zijn sojasaus, saké, Japanse rijstazijn en miso. Bijna allemaal zijn ze terug te vinden in het gerecht dat Taji voor het boerengezin heeft gemaakt. 

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker