Kook de rijst gaar in de rijstkoker. Laat de rijst tot lauwwarm afkoelen in een ruime kom.
Sojabonen
Kook de sojabonen in ruim kokend water circa 5 minuten tot de peulen open gaan. Spoel ze koud met water en besprenkel met zout.
Topping
Meng voor de marinade de sojasaus, mirin en een beetje wasabi. Snijd de tonijn, zalm en paling in gelijke delen en marineer samen met de coquilles circa 5 minuten in de marinade. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
Serveren
Schep de rijst in kommen en verdeel de gemarineerde vis over de rijst. Leg er twee partjes avocado en een klein beetje wasabi op. Serveer de sojabonen ernaast.
Dit is een recept van Masayuki Tajima
Vier smaakmakers die de Japanse keuken kenmerken zijn sojasaus, saké, Japanse rijstazijn en miso. Bijna allemaal zijn ze terug te vinden in het gerecht dat Taji voor het boerengezin heeft gemaakt.
Meld je aan en praat mee