De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

samosa's

Samosa's

50 MIN
Samosa's

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem, strooi er zout over en meng in het kuiltje de olie met steeds een beetje bloem. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een soepel deeg. Pak het deeg in in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Kipvulling
Kneus de kardemompeulen. Breng de kippenbouillon met het kaneelstokje, steranijs en de kardemom aan de kook. Zet het vuur laag zodat de bouillon niet meer kookt en leg de kipfilet er in. Pocheer circa 15 minuten tot de filets gaar zijn. Dep de kipfilet droog en pluk het vlees in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de kip met garam masala, worcestersaus, mosterd, bosuitjes, gemberrasp en knoflook en breng op smaak met zout en peper.

Vegetarische vulling
Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels en daarna de doperwten beetgaar. Spoel ze koud in koud water. Pel en snipper de ui, vijzel het korianderzaad en snijd de peper in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de kurkuma, garam masala, korianderzaad, ui, gemberrasp, peper, en rasp en sap van de limoen. Voeg de erwten en de aardappels toe, roer door elkaar en breng op smaak met zout.

Samosa’s
Verwarm de frituur tot 180 ºC. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze, bestoven met bloem, dun uit tot cirkels. Snijd de cirkels door tot 2 halve maanvormige deegplakken en vouw ze in de vorm van een frietzakje. Vul ze met een eetlepel vulling en vouw de randen dicht. Druk aan met een vork. Frituur de samosa’s goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker