Sambal van Koert-Jan

33
Makkelijk
Sambal van Koert-Jan

Ingredienten

4
Personen

Voor de sambal

  • 2 Spaanse pepers
  • 1 rode ui
  • 1 teen verse knoflook
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 mespunt serehpoeder
  • 1 mespunt laospoeder
  • 1 stukje trassi
  • 1 tl suiker
  • zout
  • 1 scheut zonnebloemolie

Extra nodig

  • vijzel

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Snijd de pepers in stukjes (verwijder voor een milde sambal de zaadlijsten). Pel en snipper de rode ui. Pel en snijd de knoflook. Schil en snijd de gember in stukjes.

Vijzel alle ingrediƫnten (behalve de olie), maar houd de sambal liefst wel een beetje grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sambal op middelhoog vuur een minuut of 4. Laat afkoelen.

Geef je waardering
33