De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sambal goreng boontjes met rijst

Dit lekkere recept is de ideale bijgerecht tijdens een rijsttafel. De combinatie van de lichtpittige sambal samen met de frisse boontjes gaan goed samen met de pandanrijst.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
pandan+boontjes.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Dit lekkere recept is de ideale bijgerecht tijdens een rijsttafel. De combinatie van de lichtpittige sambal met de frisse boontjes gaan goed samen met de pandanrijst.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpaking. 

Stap 2: 
Maak de haricots verts schoon. Breng een ruime pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de haricots verts voor 5 minuten. Schep ze daarna op een bord om af te koelen.  

Stap 3: 
Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Kneus de djeroek poeroet. Verhit een ruime wokpan met een scheut zonnebloemolie. Wok de boontjes tot ze licht gekleurd zijn. Schep de boontjes vanuit de pan terug op het bord.  

Stap 4: 
Wok de ui, knoflook en gember tot het goudbruin is. Voeg dan de sambal, trassi, suiker en gekneusde djeroek poeroet toe. Bak dit 1 à 2 minuten mee. Voeg dan de haricots verts weer toe aan de wok. Wok dit samen voor circa 2 minuten. Blus daarna de wok af met het sap van een halve limoen. Serveer de sambal goreng boontjes met de gekookte rijst. 

Tip van Danny: 
Dit is een heerlijk gerecht als aanvulling op een rijsttafel of als onderdeel van een Indisch stoofgerecht.   

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.