Dit lekkere recept is de ideale bijgerecht tijdens een rijsttafel. De combinatie van de lichtpittige sambal met de frisse boontjes gaan goed samen met de pandanrijst.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 400 g haricots verts
  • 1 snufje zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 1 el sambal oelek
  • 1/2 tl trassi
  • 2 el suiker
  • 2 djeroek peroet (Indisch limoenblad)
  • 1/2 limoen

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: 
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpaking. 

Stap 2: 
Maak de haricots verts schoon. Breng een ruime pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de haricots verts voor 5 minuten. Schep ze daarna op een bord om af te koelen.  

Stap 3: 
Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Kneus de djeroek poeroet. Verhit een ruime wokpan met een scheut zonnebloemolie. Wok de boontjes tot ze licht gekleurd zijn. Schep de boontjes vanuit de pan terug op het bord.  

Stap 4: 
Wok de ui, knoflook en gember tot het goudbruin is. Voeg dan de sambal, trassi, suiker en gekneusde djeroek poeroet toe. Bak dit 1 à 2 minuten mee. Voeg dan de haricots verts weer toe aan de wok. Wok dit samen voor circa 2 minuten. Blus daarna de wok af met het sap van een halve limoen. Serveer de sambal goreng boontjes met de gekookte rijst. 

Tip van Danny: 
Dit is een heerlijk gerecht als aanvulling op een rijsttafel of als onderdeel van een Indisch stoofgerecht.   

Geef je waardering

42
pandan+boontjes.jpg