Hugo Kennis

Ingredienten

2
Personen

  • 1/2 stokbrood
  • zout en peper
  • extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g belugalinzen of depuislinzen
  • 200 g verse doperwten (gedopt)
  • 1 sjalot
  • 150 g cherrytomaten
  • 1-2 el witte balsamicoazijn
  • 200 g zachte geitenkaas (smalle rol met korst)
  • 1 el vloeibare honing
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 4 takjes munt

Extra nodig

  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook.

2. Scheur het brood in stukken, bestrooi met zout en peper. Sprenkel er olijfolie over. Pel en snijd 1 teen knoflook, voeg toe en hussel. Bak in 6-8 minuten goudbruin en krokant in de oven.

3. Breng een pan water aan de kook, breng op smaak met zout en blancheer de doperwten in 1 minuut beetgaar. Spoel af met koud water.

4. Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af.

5. Pel en snipper de sjalot. Halveer de tomaatjes.

6. Snijd de geitenkaas in plakjes van anderhalve centimeter dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat honing en maal er wat peper over. Gratineer circa 3 tot 5 minuten in de oven.

7. Maak ondertussen de spinazieblaadjes aan met een scheutje olie, witte balsamico, zout en peper.

8. Meng de doperwten, linzen, sjalot, tomaatjes en schep om met een goede scheut olijfolie en witte balsamico. Snijd de munt, houd wat blaadjes achter voor garnering en meng de rest door de linzensalade.

9. Verdeel de spinazie over twee borden. Schep de linzensalade erop. Leg de croutons en gegratineerde geitenkaas op de salade en bestrooi het gerecht met gescheurde muntblaadjes.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    Geef je waardering

    89
    Salade van linzen, doperwten, munt en gegratineerde geitenkaas
    Salade van linzen, doperwten, munt en gegratineerde geitenkaas