Salade met rosbiefrolletjes

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Sojastroop

Breng in een pan de soja met de honing aan de kook. Kook de saus in circa 8 minuten tot de helft in. Laat circa 15 minuten afkoelen tot het een stevige stroperige massa wordt.

Noedels

Kook de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de eiermie koud met water.

Salade

Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan. Laat ze een beetje afkoelen, hak ze fijn en bestrooi met een beetje zout. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in halve plakjes. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de bladeren van de kern. Verwijder het groen van de van de bospenen. Schil de bospenen en snijd ze met een dunschiller in plakjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een grote kom de cashewnoten, mango, komkommer, kropsla, bospenen, koriander en de sesamolie.

Rosbiefrolletjes

Snijd de enoki paddenstoelen van de kluit. Snijd de bosuitjes in dezelfde grootte als de enoki paddenstoelen. Leg de plakjes rosbief uit op een snijplank. Verdeel de bosuitjes en de enoki paddenstoelen over de plakjes rosbief en rol op. Bestrijk de rolletjes met sojastroop en bestrooi met een beetje versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de noedels en de salade over de borden. Leg hier de rosbiefrolletjes op. Lepel de resterend sojastroop over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Salade met rosbiefrolletjes

  • 200 ml sojasaus
  • 3 el honing
  • 300 g eiermie
  • 150 g ongezouten cashewnoten
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 kropsla
  • 1 bosje bospeen
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 tl sesamolie
  • 80 g enoki paddenstoelen
  • 1 bosje bosui
  • 200 g rosbief, in plakjes

Extra nodig

  • dunschiller
Geef je waardering
2