Stap 1:
Verwarm de oven voor tot 180°C en bekleed een springvorm met bakpapier. Snijd de abrikozen in parten.
Stap 2:
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en laat iets afkoelen. Doe de eieren en suiker in de kom van een keukenmixer en klop voor circa 5 min totdat het luchtig is en verdubbeld in volume. Voeg al kloppend de gesmolten boter geleidelijk toe en klop totdat het helemaal is opgenomen.
Stap 3:
Zeef de bloem, zout, anijs en kaneel boven de kom. Spatel dit voorzichtig door het mengsel tot een luchtig beslag. Giet het beslag in de met bakpapier beklede springvorm. Verdeel de helft van de abrikozen en de bramen erover en bak de cake in het midden van de oven voor 10 minuten.
Stap 4:
Verdeel de rest van het fruit erover en bak nog eens voor 30-40 minuten. Laat dan de cake 15 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de vorm en laat nog iets afkoelen op een rekje. Stap 5:
Klop de slagroom stijf met de mirin. Serveer de cake nog warm met de mirin-room erbij.
0 reacties