De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Abrikozen-bramentaart met mirin-room

Bij een heerlijk warm kopje thee mag deze abrikozen-bramentaart niet ontbreken. Miljuschka deelt haar overheerlijke recept.

75 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Mil abrikozen-bramentaart

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bij een heerlijk warm kopje thee mag deze abrikozen-bramentaart niet ontbreken. Miljuschka deelt haar overheerlijke recept.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Verwarm de oven voor tot 180°C en bekleed een springvorm met bakpapier. Snijd de abrikozen in parten. 

Stap 2: 
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en laat iets afkoelen. Doe de eieren en suiker in de kom van een keukenmixer en klop voor circa 5 min totdat het luchtig is en verdubbeld in volume. Voeg al kloppend de gesmolten boter geleidelijk toe en klop totdat het helemaal is opgenomen.   

Stap 3: 
Zeef de bloem, zout, anijs en kaneel boven de kom. Spatel dit voorzichtig door het mengsel tot een luchtig beslag. Giet het beslag in de met bakpapier beklede springvorm. Verdeel de helft van de abrikozen en de bramen erover en bak de cake in het midden van de oven voor 10 minuten.  

Stap 4: 
Verdeel de rest van het fruit erover en bak nog eens voor 30-40 minuten. Laat dan de cake 15 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de vorm en laat nog iets afkoelen op een rekje.  Stap 5: 
Klop de slagroom stijf met de mirin.  Serveer de cake nog warm met de mirin-room erbij.   

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.