Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Merinque

  • 100 g eiwit
  • 100 g suiker
  • 200 g poedersuiker
  • 50 ml bietensap

Spritsen

  • 1 vanillestokje
  • 320 g zachte boter
  • 200 g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 400 g bloem

Extra nodig

  • handmixer
  • bakpapier
  • spuitzakken
  • gekarteld spuitmondje

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur en 20 minuten
Meringue
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken en spatel de poedersuiker en het bietensap erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de eiwitbanen circa 2 uur in de oven. Laat de schuimpjes afkoelen.

Spritsen

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Wrijf de boter met de suiker en het vanillemerg glad. Meng het ei erdoor en kneed de bloem erdoor tot er een zacht deeg ontstaat. Schep het deeg in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit spritsen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 17 minuten goudbruin en gaar.

Geef je waardering

279
Rudolph's tip: Meringue en spritsen