De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

franse uiensoep

Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een hoge pan en bak de uien goudgeel. Blus ze af met de bouillon. Laat de uien zachtjes gaar worden. Breng de soep op smaak met worcestersaus en een paar druppels tabasco.

30 min kooktijd
Franse Uiensoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een hoge pan en bak de uien goudgeel. Blus ze af met de bouillon. Laat de uien zachtjes gaar worden. Breng de soep op smaak met worcestersaus en een paar druppels tabasco. Snijd het stokbrood in plakjes en rasp de kaas erover. Toast het brood met de kaas onder de grill. Schep de soep in kommen en leg het brood erin.

Dit recept komt uit de aflevering over Parijs van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker