Rotterdamse maasstroompjes

13
Makkelijk
Rotterdamse maasstroompjes

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
1 uur totale tijd

Maasstroompjes
Meng de witte basterdsuiker door de boter tot de suiker is opgelost. Meng de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Rasp de citroen en meng de rasp door het deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

Amandelspijs
Maal de suiker met de amandelen en het eiwit fijn tot amandelspijs. Het spijs moet te rollen zijn. Als het te hard is voeg dan een beetje eiwit toe. Is het te zacht voeg dan extra amandelen of suiker toe. Rol 2 gelijke pillen van het amandelspijs.

Verwarm de oven op 180 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de pillen op het deeg. Meng de eidooier met de room en klop even los. Bestrijk de plak met het eidooiermengsel. Bak het deeg in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd de plak deeg direct uit de oven in rechthoeken van 8x6 centimeter.

Ingredienten

20
Porties

Maasstroompjes

  • 200 g witte basterdsuiker
  • 400 g boter
  • 500 g bloem
  • 1 citroen

Amandelspijs

  • 200 g suiker
  • 200 g amandelspijs
  • 1 eiwit

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • 1 eidooier om te bestrijken
  • 4 el room om te bestrijken
Rotterdamse maasstroompjes
Geef je waardering
13