De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige venkelsoep met pernod

Een heerlijke romige soep voor tijdens de feestdagen!

30 MIN
Romige venkelsoep met Pernod

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Maak voor de bouillon de groente schoon en snijd in stukken. Zet de groente en de kruiden met het water op. Laat gedurende 4 uur trekken tot een groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd voor de croutons de korsten van het brood. Snijd het brood in kleine gelijke stukken. Pel de knoflook en snijd doormidden. Verhit een scheutje olie of boter in de pan. Bak de knoflook samen met het brood op zacht vuur goudbruin en krokant aan. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.

Snijd voor de soep de toppen van de venkel af en bewaar het groen. Snijd de harde kern uit het middengedeelte en snijd de overige venkel in gelijkmatige reepjes. Pel de sjalotten en snipper ze. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de olie in een kookpan. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en zweet licht aan. Voeg de venkel toe en fruit aan. Voeg vervolgens de groentebouillon en Pernod toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep in de keukenmachine en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden en bestrooi met de croutons en het gesneden venkelgroen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker