Maak voor de bouillon de groente schoon en snijd in stukken. Zet de groente en de kruiden met het water op. Laat gedurende 4 uur trekken tot een groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd voor de croutons de korsten van het brood. Snijd het brood in kleine gelijke stukken. Pel de knoflook en snijd doormidden. Verhit een scheutje olie of boter in de pan. Bak de knoflook samen met het brood op zacht vuur goudbruin en krokant aan. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
Snijd voor de soep de toppen van de venkel af en bewaar het groen. Snijd de harde kern uit het middengedeelte en snijd de overige venkel in gelijkmatige reepjes. Pel de sjalotten en snipper ze. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de olie in een kookpan. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en zweet licht aan. Voeg de venkel toe en fruit aan. Voeg vervolgens de groentebouillon en Pernod toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep in de keukenmachine en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden en bestrooi met de croutons en het gesneden venkelgroen.
0 reacties