Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

Romige aardappel-preigratin

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 preien
  • 400 ml melk
  • 400 ml room
  • 1 el mosterd
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g pittige Cheddar

Extra nodig

  • keukenmachine
  • ovenschaal
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en maak de preien schoon. Snijd de prei en aardappels in plakjes van ongeveer een centimeter. Ik doe dit in de keukenmachine maar het kan ook met de hand. Doe de aardappel, prei, melk, room, nootmuskaat, zout en peper in een grote pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Halveer de knoflookteen en wrijf met de open kant een ovenschaal in. Vet de ovenschaal daarna in met boter. Roer de mosterd door het gekookte roommengsel. Doe de inhoud van de pan over in een ovenschaal. Rasp de cheddar. Strooi de cheddar over de bovenkant en zet 45 minuten in de oven.

Geef je waardering

126
Romige aardappel-preigratin