Romige aardappel-preigratin

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappels en maak de preien schoon.
  • Snijd de prei en aardappels in plakjes van ongeveer een centimeter. Ik doe dit in de keukenmachine maar het kan ook met de hand.
  • Doe de aardappel, prei, melk, room, nootmuskaat, zout en peper in een grote pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
  • Halveer de knoflookteen en wrijf met de open kant een ovenschaal in. Vet de ovenschaal daarna in met boter.
  • Roer de mosterd door het gekookte roommengsel. Doe de inhoud van de pan over in een ovenschaal.
  • Rasp de cheddar. Strooi de cheddar over de bovenkant en zet 45 minuten in de oven.

Ingredienten

6
Personen

Romige aardappel-preigratin

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 preien
  • 400 ml melk
  • 400 ml room
  • 1 el mosterd
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g pittige Cheddar

Extra nodig

  • keukenmachine
  • ovenschaal
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
3