De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Romige aardappel-preigratin

Deze romige aardappel-preigratin van Miljuschka is het perfecte bijgerecht voor een stukje zachte vis of met een frisse salade.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Romige aardappel-preigratin

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en maak de preien schoon. Snijd de prei en aardappels in plakjes van ongeveer een centimeter. Ik doe dit in de keukenmachine maar het kan ook met de hand. Doe de aardappel, prei, melk, room, nootmuskaat, zout en peper in een grote pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Halveer de knoflookteen en wrijf met de open kant een ovenschaal in. Vet de ovenschaal daarna in met boter. Roer de mosterd door het gekookte roommengsel. Doe de inhoud van de pan over in een ovenschaal. Rasp de cheddar. Strooi de cheddar over de bovenkant en zet 45 minuten in de oven.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.