De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige aardappel-preigratin

Deze romige aardappel-preigratin van Miljuschka is het perfecte bijgerecht voor een stukje zachte vis of met een frisse salade.

90 min kooktijd
Romige aardappel-preigratin

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en maak de preien schoon. Snijd de prei en aardappels in plakjes van ongeveer een centimeter. Ik doe dit in de keukenmachine maar het kan ook met de hand. Doe de aardappel, prei, melk, room, nootmuskaat, zout en peper in een grote pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Halveer de knoflookteen en wrijf met de open kant een ovenschaal in. Vet de ovenschaal daarna in met boter. Roer de mosterd door het gekookte roommengsel. Doe de inhoud van de pan over in een ovenschaal. Rasp de cheddar. Strooi de cheddar over de bovenkant en zet 45 minuten in de oven.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker