Stap 1:
Pel en snipper de ui.
Stap 2:
Verwijder de buitenste bladeren en de kern uit de rode kool, snijd de kool in repen en vervolgens in kleine stukken.
Stap 3:
Verhit een klontje boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kool, bessensap en het kaneelstokje toe.
Stap 4:
Pel de sjalot en steek de kruidnagels er in. Roer de sjalot door de rode kool en stoof de rode kool op laag vuur met de deksel op de pan in circa 20 minuten gaar. Roer af en toe door.
Stap 5:
Schil de goudreinetten, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van 1 bij 1 cm. Voeg de blokjes appel toe en kook de kool nog 10 minuten. Haal het kaneelstokje en de sjalot met kruidnagels uit de pan. Breng de rode kool op smaak met een beetje zout en peper.
Tip: Voor een extra glans, roer 1 eetlepel maïzena aan met een scheutje water en roer voor het serveren door de rode kool.
> Dit rode kool-recept doet het geweldig met kerst! Hier vind je volop inspiratie voor het kerstdiner >
> Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.
0 reacties