Schil en snijd de aardappels in parten en kook ze in circa 20 minuten gaar in water met een beetje zout. Giet af en laat ze afkoelen. Snijd de rode kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in fijne reepjes. Smelt de helft van de boter in een ruime pan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui glazig in de boter. Voeg de rode kool, bessensap, kruidnagels, kaneelstokje en laurier toe, leg een deksel op de pan en smoor de kool circa 30 minuten. Breng de rode kool op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de maïzena aan met een beetje water en roer door de rode kool. Kook circa 1 minuut door tot de kool mooi glanst. Haal de laurier en het kaneelstokje eruit.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verkruimel de aardappels en meng ze met de walnoten, ei een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis. Verkruimel de kastanjes en meng ze met de appel, rozijnen, kaneel en suiker. Vet een ovenschaal in en schep de rode kool in de ovenschaal, verdeel hier eerst het appelmengsel over, dan het aardappelmengsel en daarna het paneermeel. Leg er klontjes boter op. Bak de crumble in de oven n circa 30 minuten goudbruin en krokant.
0 reacties