Rode bietenrisotto

180
Makkelijk
Rode bietenrisotto

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Ris en hak de tijm fijn. Voeg de tijm toe aan de ui en knoflook en bak kort mee. Voeg de risottorijst toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg een lepel bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon opgenomen is door de rijst. Blijf dit herhalen tot de rijst in circa 20 minuten gaar is.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.
  • Snijd de rode bieten in kleine blokjes.
  • Roer de crème fraîche door de risotto en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan met risotto en roer met de amandelen en de bieten door de risotto.

Serveren

  • Verdeel de risotto over borden en leg er een toef rucola op.

Ingredienten

4
Personen

Rode bietenrisotto

  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 takjes tijm
  • 400 g risotto rijst
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 120 ml crème fraîche
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 75 g rucola

Extra nodig

  • rasp
Rode bietenrisotto
Geef je waardering
180