De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rode bietenrisotto

30 MIN
Rode bietenrisotto

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Ris en hak de tijm fijn. Voeg de tijm toe aan de ui en knoflook en bak kort mee. Voeg de risottorijst toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg een lepel bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon opgenomen is door de rijst. Blijf dit herhalen tot de rijst in circa 20 minuten gaar is.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.
  • Snijd de rode bieten in kleine blokjes.
  • Roer de crème fraîche door de risotto en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan met risotto en roer met de amandelen en de bieten door de risotto.

Serveren

  • Verdeel de risotto over borden en leg er een toef rucola op.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker