- Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
- Ris en hak de tijm fijn. Voeg de tijm toe aan de ui en knoflook en bak kort mee. Voeg de risottorijst toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg een lepel bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon opgenomen is door de rijst. Blijf dit herhalen tot de rijst in circa 20 minuten gaar is.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin.
- Snijd de rode bieten in kleine blokjes.
- Roer de crème fraîche door de risotto en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan met risotto en roer met de amandelen en de bieten door de risotto.
Serveren
- Verdeel de risotto over borden en leg er een toef rucola op.
Meld je aan en praat mee