De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

robuuste speltkoeken met hazelnoot

De robuuste speltkoeken met hazelnoot van Rudolph zijn het perfect koekje voor bij de koffie of thee. Of natuurlijk lekker voor tussendoor. 

20 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Robuuste speltkoeken met hazelnoot

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De robuuste speltkoeken met hazelnoot van Rudolph zijn het perfect koekje voor bij de koffie of thee. Of natuurlijk lekker voor tussendoor. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Roer de boter met de suiker, vanille en het zout crèmig.

Stap 3:
Voeg na ongeveer 10 minuten roeren het ei toe en roer totdat het volledig is opgenomen in het mengsel.

Stap 4:
Meng in een andere kom het bakpoeder en het meel. Voeg het meelmengsel toe aan het botermengsel.

Stap 5:
Hak de hazelnoten grof. Snijd de chocolade in stukjes. Voeg de gehakte hazelnoten en chocolade toe en meng goed maar kort door.

Stap 6:
Verdeel het deeg in 12 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Druk het deeg plat met de hand. Bak de koeken in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna afkoelen.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker