De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Robuuste speltkoeken met hazelnoot

De robuuste speltkoeken met hazelnoot van Rudolph zijn het perfect koekje voor bij de koffie of thee. Of natuurlijk lekker voor tussendoor. 

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Robuuste speltkoeken met hazelnoot

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De robuuste speltkoeken met hazelnoot van Rudolph zijn het perfect koekje voor bij de koffie of thee. Of natuurlijk lekker voor tussendoor. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Roer de boter met de suiker, vanille en het zout crèmig.

Stap 3:
Voeg na ongeveer 10 minuten roeren het ei toe en roer totdat het volledig is opgenomen in het mengsel.

Stap 4:
Meng in een andere kom het bakpoeder en het meel. Voeg het meelmengsel toe aan het botermengsel.

Stap 5:
Hak de hazelnoten grof. Snijd de chocolade in stukjes. Voeg de gehakte hazelnoten en chocolade toe en meng goed maar kort door.

Stap 6:
Verdeel het deeg in 12 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Druk het deeg plat met de hand. Bak de koeken in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna afkoelen.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.