De robuuste speltkoeken met hazelnoot van Rudolph zijn het perfect koekje voor bij de koffie of thee. Of natuurlijk lekker voor tussendoor. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 40 g ruwe rietsuiker
  • 1/2 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 125 g volkoren speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 g hazelnoten
  • 125 g pure chocolade (70% cacao)

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Roer de boter met de suiker, vanille en het zout crèmig.

Stap 3:
Voeg na ongeveer 10 minuten roeren het ei toe en roer totdat het volledig is opgenomen in het mengsel.

Stap 4:
Meng in een andere kom het bakpoeder en het meel. Voeg het meelmengsel toe aan het botermengsel.

Stap 5:
Hak de hazelnoten grof. Snijd de chocolade in stukjes. Voeg de gehakte hazelnoten en chocolade toe en meng goed maar kort door.

Stap 6:
Verdeel het deeg in 12 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Druk het deeg plat met de hand. Bak de koeken in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna afkoelen.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

55
Robuuste speltkoeken met hazelnoot
Robuuste speltkoeken met hazelnoot