De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rijst met linzen

60 min kooktijd
Rijst met linzen

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Rijst met linzen:
Breng de linzen in een pan met 2 liter water, afgedekt met een deksel, aan de kook en laat circa 30 minuten koken. Spoel de rijst af in een bolzeef en laat het uitlekken.
Pel en snipper de ui. Pluk en hak de peterselie fijn en snijd het spek in reepjes. Voeg de tijm, peterselie, ui, spek, kruidnagels en laurier toe aan de linzen. Laat het geheel circa 10 minuten koken en voeg de rijst toe. Let op dat de rijst net onder het water staat. Breng op smaak met zout en peper. 
Laat het geheel circa 20 minuten op laag vuur rustig koken, giet af en roer de olie erdoor.

Salade:
Pel en snijd de uien in ringen. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Hak de koriander en peterselie. Meng de uien met de tomaten en breng op smaak met de kruiden, het sap van de citroen, olijfolie, zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker