Rijst met linzen:
Breng de linzen in een pan met 2 liter water, afgedekt met een deksel, aan de kook en laat circa 30 minuten koken. Spoel de rijst af in een bolzeef en laat het uitlekken.
Pel en snipper de ui. Pluk en hak de peterselie fijn en snijd het spek in reepjes. Voeg de tijm, peterselie, ui, spek, kruidnagels en laurier toe aan de linzen. Laat het geheel circa 10 minuten koken en voeg de rijst toe. Let op dat de rijst net onder het water staat. Breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel circa 20 minuten op laag vuur rustig koken, giet af en roer de olie erdoor.
Salade:
Pel en snijd de uien in ringen. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Hak de koriander en peterselie. Meng de uien met de tomaten en breng op smaak met de kruiden, het sap van de citroen, olijfolie, zout en peper.
0 reacties