De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rigatoni al tonno met ansjoviscrostini

40 min kooktijd
Rigatoni al tonno met ansjoviscrostini

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta
Pel en pers de knoflook uit. Snijd de kappertjes fijn. Pluk en snijd de helft van de peterselie fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook, kappertjes, een schepje gepelde tomaten, peterselie, ansjovis en een schepje tonijn in olijfolie tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de gepelde tomaten toe en eventueel wat water om de saus te verdunnen. Breng de saus op smaak met peper. Pluk en hak de rest van de peterselie en roer de peterselie door de saus. Kook circa 10 minuten op laag vuur en voeg de tonijn toe. Warm de saus goed door. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta al dente en giet de pasta af. Schep de pasta terug in de pan en roer er een lepel saus door. Verdeel de pasta en de rest van de saus over borden.

Crostini
Verwarm de grillpan voor. Snijd het brood in plakjes en gril het brood om en om krokant. Pel en snijd de knoflook fijn en snijd de olijven in ringetjes. Vijzel de knoflook, ansjovis en olijven en voeg een scheut olijfolie toe. Roer de tapenade goed door elkaar en besmeer het stokbrood ermee.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker