Rigatoni al tonno met ansjoviscrostini

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Pasta
Pel en pers de knoflook uit. Snijd de kappertjes fijn. Pluk en snijd de helft van de peterselie fijn. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook, kappertjes, een schepje gepelde tomaten, peterselie, ansjovis en een schepje tonijn in olijfolie tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de gepelde tomaten toe en eventueel wat water om de saus te verdunnen. Breng de saus op smaak met peper. Pluk en hak de rest van de peterselie en roer de peterselie door de saus. Kook circa 10 minuten op laag vuur en voeg de tonijn toe. Warm de saus goed door. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta al dente en giet de pasta af. Schep de pasta terug in de pan en roer er een lepel saus door. Verdeel de pasta en de rest van de saus over borden.

Crostini
Verwarm de grillpan voor. Snijd het brood in plakjes en gril het brood om en om krokant. Pel en snijd de knoflook fijn en snijd de olijven in ringetjes. Vijzel de knoflook, ansjovis en olijven en voeg een scheut olijfolie toe. Roer de tapenade goed door elkaar en besmeer het stokbrood ermee.

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 5 teentjes knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 4 takjes peterselie
  • olijfolie extra vergine
  • 3 ansjovisfilets
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 blikjes tonijn
  • versgemalen peper
  • 500 g rigatoni

Crostini

  • 1 stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansovisfilets
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • olijfolie
Geef je waardering
12