Reibekuchen

35
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Reibekuchen
Schil en rasp de aardappels. Pel en snipper de ui. Pluk en hak de peterselie. Meng de geraspte aardappel met het ei, ui, bloem, bakpoeder en de peterselie. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat, zout en wat versgemalen peper.

Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan. Vorm platte hoopjes van het aardappelmengsel en bak deze om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Laat de reibekuchen uitlekken op keukenpapier. 

Ingredienten

14
Porties

Reibekuchen

  • 500 g aardappels
  • 1 ui
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje nootmuskaatpoeder

Extra nodig

  • rasp
  • boter en olie om in te bakken
  • keukenpapier
Geef je waardering
35