De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

raw carrotcake

Een carrotcake is misschien wel één van de meestgemaakte bakrecepten van dit moment. Deze versie is een tikkeltje anders want het is vegan én glutenvrij.

30 min voorbereidingstijd
1440 min kooktijd
Raw Carrotcake_

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een carrotcake is misschien wel één van de meestgemaakte bakrecepten van dit moment. Deze versie is een tikkeltje anders want het is vegan én glutenvrij.

Bereidingswijze

Stap 1:
Week de cashewnoten voor de crème 24 uur van tevoren in koud water. Laat vervolgens goed uitlekken.

Cake

Stap 1:
Maal eerst de amandelen en hazelnoten in de foodprocessor fijn en voeg het notenmeel toe aan een grote kom. Snijd de wortels, dadels en abrikozen in stukjes. Maal de wortels, dadels en abrikozen fijn in de foodprocessor.

Stap 2:
Verwijder de stelen van de vijgen. Voeg de rasp van de sinaasappelschil, kaneelpoeder, geraspte kokos, vijgen en de rozijnen toe en maal kort mee in de foodprocessor. Het is de bedoeling dat de laatste ingrediënten niet helemaal fijn worden gemalen zodat er straks nog structuur in de cake zit.

Stap 3:
Meng in de kom de gemalen wortelmix met het notenmeel. Het mengsel moet een beetje plakkerig aanvoelen.

Stap 4:
Bedek een ovenschaal of een bakplaatje met opstaande rand met plasticfolie of bakpapier en schep het wortelmengsel hierop. Druk de wortelcake nu plat en goed aan. Zorg dat de cake een hoogte heeft van ongeveer 2,5 cm.

Crème

Stap 1:
Smelt de kokosolie en laat afkoelen. Voeg de geweekte cashewnoten, ahornsiroop, sap van de citroen en de kokosolie toe aan de foodprocessor. Laat de foodprocessor net zo lang draaien totdat je een mooie gladde smeuïge cashew-crème hebt. Wanneer het iets te droog is kun je een heel klein beetje water toevoegen.

Stap 2:
Strijk de crème over de wortelcake. Laat de cake liefst 3 uur opstijven in de koelkast voordat je hem in stukjes snijdt.

Garnering

Stap 1:
Hak de noten. Snijd de abrikozen in stukjes. Decoreer de cake met de noten, abrikozen, pompoenpitten, rozijnen en de kokos. Bestuif met poedersuiker.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker