Stap 1:
Week de cashewnoten voor de crème 24 uur van tevoren in koud water. Laat vervolgens goed uitlekken.
Cake
Stap 1:
Maal eerst de amandelen en hazelnoten in de foodprocessor fijn en voeg het notenmeel toe aan een grote kom. Snijd de wortels, dadels en abrikozen in stukjes. Maal de wortels, dadels en abrikozen fijn in de foodprocessor.
Stap 2:
Verwijder de stelen van de vijgen. Voeg de rasp van de sinaasappelschil, kaneelpoeder, geraspte kokos, vijgen en de rozijnen toe en maal kort mee in de foodprocessor. Het is de bedoeling dat de laatste ingrediënten niet helemaal fijn worden gemalen zodat er straks nog structuur in de cake zit.
Stap 3:
Meng in de kom de gemalen wortelmix met het notenmeel. Het mengsel moet een beetje plakkerig aanvoelen.
Stap 4:
Bedek een ovenschaal of een bakplaatje met opstaande rand met plasticfolie of bakpapier en schep het wortelmengsel hierop. Druk de wortelcake nu plat en goed aan. Zorg dat de cake een hoogte heeft van ongeveer 2,5 cm.
Crème
Stap 1:
Smelt de kokosolie en laat afkoelen. Voeg de geweekte cashewnoten, ahornsiroop, sap van de citroen en de kokosolie toe aan de foodprocessor. Laat de foodprocessor net zo lang draaien totdat je een mooie gladde smeuïge cashew-crème hebt. Wanneer het iets te droog is kun je een heel klein beetje water toevoegen.
Stap 2:
Strijk de crème over de wortelcake. Laat de cake liefst 3 uur opstijven in de koelkast voordat je hem in stukjes snijdt.
Garnering
Stap 1:
Hak de noten. Snijd de abrikozen in stukjes. Decoreer de cake met de noten, abrikozen, pompoenpitten, rozijnen en de kokos. Bestuif met poedersuiker.
0 reacties